Corralejo, Fuerteventura, Kanarieöarna - Spanien

Corralejo ligger på Fuerteventuras nordligaste spets. Vindsurfarna älskar förutsättningarna här. Lagom vind och vågor! Sandstränderna häromkring är breda och långa. Riktigt breda och riktigt långa! Hela Fuerteventura är som en enda stor sandstrand! Corralejo var tidigare ett litet fiskeläge tills semesterindustrin hittade hit. Corralejo har nu blivit en trevlig badort med ett spännande läge strax söder om Lanzarotes sydligaste udde. Den lilla ön Isla de los Lobos ligger strax utanför kusten.


Spara / dela med dig:
Dela på Facebook Pusha Bloggy Google del.icio.us Twitter Live LinkedIn Maila sidan! Skriv ut sidan!

Se och göra

Fisket runt Isla de los Lobos ska vara det bästa på hela Kanarieöarna. Fiskebåtarna tar dig hit ut och man hyr all utrustning över dagen. Fiskelyckan är god! Man kan enkelt ta sig över till Lanzarote med färjan från hamnen i Corralejo. En dagstur på den spännande ön Lanzarote glömmer man inte i första taget. ön är helt olik alla andra Kanariska öar! Annars rekommenderar vi att man hyr en bil och tar sig runt Fuerteventura på egen hand.

Shopping

Här finns goda shoppingmöjligheter.

Uteliv

Nattlivet är tidvist livligt under högsäsongen (December-Februari) men aldrig så det stör. Det finns en del barer.

Restauranger

Det finns en del restauranger och tavernor kring hamnen och i centrum. Prova med fördel den lokalt fångade fisken som är riktigt god!

Historia

På 1800-talet var hela ön täckt med pinjeskog. Det kan man inte tro idag när hela ön är en enda stor öken. En brand ödelade hela skogen i ett svep!

Karta

Visa på kartan: Filmer
Kartan laddas...


Vi hjälper dig att hitta din drömresa!
Reseoraklet ger dig guidning och hjälp när du ska resa